Boornbergum

het laagveengebied De
       DeelenBoornbergum is een levendig dorp, centraal gelegen tussen het Friese merengebied en de bosrijke omgeving van Beetsterzwaag. Het dorp ligt op enkele kilometers afstand van Drachten, de hoofdplaats van de gemeente Smallingerland. Boornbergum beschikt over allerlei voorzieningen, zoals een supermarkt, warme bakker, garage en een snackbar. Het gerenommeerde restaurant Het Spijshuys is op loopafstand.

De omgeving

de landelijke omgevingIn alle seizoenen vindt u in de omliggende natuurgebieden rust en ruimte. Heerlijke wandel-en fietstochten beginnen hier al bij de voordeur. Natuurlijk is er volop gelegenheid om van de watersport te genieten, u bent tenslotte in Friesland! De jachthavens van Drachten en De Veenhoop liggen vlakbij. Houdt u van bijzondere tuinen, dan kunt u vlakbij uw hart ophalen bij Ton ter Linden.

Kunst en cultuur

een deel van de kunstrouteVoor kunst en cultuur verwijzen wij u o.a.naar de mooie kunstroute van de gemeente Smallingerland. Als u gebruik maakt van het fietspontje bij De Veenhoop, dan kunt u de hele route fietsend afleggen. Het mooie dorp Beetsterzwaag is nabij gelegen en de grotere steden Leeuwarden en Groningen liggen op slechts 30 minuten met de auto van hier.